Du behöver:
1/2 påse belugalinser (vanliga röda går säkert också bra)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3 morötter
1 paprika
1/2 broccolihuvud
2 palsternackor
1/2 liter krossade eller passerade tomater
1 liten chili eller nån form av chili på burk
1 krm rosmarin
1/5 tsk timjan
salt och peppar
1 nypa socker
1 msk balsamvinäger
Bladspenat
2 pkt keso
1 mozzarella
Lasagneplattor
Hacka lök och vitlök, riv morötterna och palsternackan, dela paprikan och broccolin i bitar. Sätt ugnen på 225 grader.
Stek lök och vitlök på medelvärme tills löken är genomskinlig. Släng i alla andra grönsaker, tomater och linserna. Tänk på att linser behöver mycket vätska så späd med vatten om det ser för klumpigt ut. Salta, peppra och ha i örterna. Släng i socker och balsamvinäger för att balansera syran i tomaterna.
Koka i kanske 20 minuter eller tills linserna känns lite mjuka.
Varva lasagneplattor med grönsakssåsen, färsk bladspenat och keso i en ugnsfast form tills nåt tar slut. Avsluta med att riva mozzarellan över. Kör i mitten av ugnen i minst 30 minuter, lägg på folie om osten börjar bli lite bränd.
Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den stå medan du gör en sallad. Ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar