onsdag 26 juni 2013

Lite sommarmat

Jaja, nu har det redan varit midsommar och dom här sakerna hade ni kanske velat ha innan, men skitsamma. Här är två grejer jag har lagat under midsommar iallafall. Nu höftar jag mängderna lite så smaka av hur mycket av allt ni vill ha i så blir det gott ska ni se.

Rökt sommarröra på vilt
200 gram rökt viltkött eller rostbiff
50-100 g rökt viltkorv eller nån form av läckokorv eller liknande
2-3 dl ekologisk creme fraiche
1 finhackad rödlök
3-6 msk riven pepparrot (färsk) - smaka av innan ni har i tutti
1 knippe dill plus lite extra till servering
1/2 knippe gräslök
Svartpeppar


Finhacka alla ingredienser, finriv pepparroten och blanda ihop med creme fraiche. Lägg till pepparrot lite i taget och samma med rödlöken så dom inte tar över alltihop. Ställ in i kylskåpet nån timma eller över natten. Smörstek kavring och lägg på röran om ni ska käka hemma. Servera med hårt tunnbröd om ni ska ha picknick. Toppa med dill. Går även att lägga på kall, skivad färskpotatis om man har rester och/eller är hungrig.

Superenkel potatissallad
1 kg färskpotatis
6-8 soltorkade tomater plus nån matsked av oljan
2-3 msk kapris
1 rödlök
1/2 squash
1/2 knippe gräslök
1-2 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar


Koka färskpotatisen i rikligt saktat vatten och låt svalna till typ ljummet. Finhacka rödlöken, gräslöken och dom soltorkade tomaterna. Dela potatisen i kvartar. Dela squashen och skiva. Blanda ihop allting i en bunke och salta och peppra i slutet.

Vi käkade det ihop med grillat kött och grillade majskolvar, men vad som helst skulle nog funka här tror jag.

Samt: den perfekta picknickmackan.

Inga kommentarer: