måndag 21 oktober 2013

Mätt på en kvart

Vissa dagar är såna så att jag inte riktigt känner för att vara i grottan som är mitt jobb utan föredrar att sitta hemma i ljuset i trosor och tisha och raggsockar. Just idag fick jag lite nog av kontoret efter en mötestät förmiddag och drog hem för att mjölka lite ljus ur dagen. Och för att det är billigare med hemmalunch än utelunch. Den här varianten är både god och snabb.

Vanlig hederlig pasta med tomatsås
1 burk krossade tomater eller om man lyxar till det en flaska passerade Muttitomater
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kvist rosmarin
1/2 röd chili
1 tsk honung
olivolja
salt och peppar

pasta av valfri sort, jag hade barillas tjocka spagettiaktiga grejer hemma

parmesan

Sätt på pastavatten och salta rikligt. Alltså massor. Lägg i pastan när vattnet kokar. Hacka lök, vitlök och chili. Fräs i olivolja tills löken är genomskinlig. Häll på tomaterna, honungen och finhacka rosmarinen och släng i. Salta och peppra och låt koka tills pastan är klar. Häll över pastan i såsen och gegga runt allting. Riv över parmesan och ät.


2 kommentarer:

Anna sa...

Vill man kan man säkert ha lite bacon till?

Linn sa...

Alltså bacon är ju aldrig fel va.