fredag 25 oktober 2013

Tröstemat

Egentligen skulle det ha blivit nåt helt annat, men nu fick jag ligga på soffan med datorn på magen och kolla på serier istället för att laga mat och om nån då för det första säger åt en att ligga och kolla på serier och för det andra frågar om det går bra med trattkantarelltoast så säger man fan inte nej.

Trattkantarelltoast med blandsallad, stekta pimiento de padron och bifftomater
surdegsbröd
1 liter kantareller ungefär, det fanns bara trattisar när vi plockade dom i affären
1 scharlottenlök
2,5 dl grädde
salt och peppar
parmesan
smör
ev. en kapsyl sherry om ni liksom jag är tanter nog att ha det hemma

10 gröna små paprikor/Pimiento de padron
olivolja
flingsalt

2 bifftomater
Mixsallad

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka scharlottenlöken och dra kniven genom svampen. Stek svampen på mellanlåg värme i smör. När den har vattnat klart drar du på värmen, slänger i mer smör och löken. Fräs runt tills löken är mjuk. Häll på sherry och grädde och sänk värmen. Salta och peppra och låt puttra kanske 10 minuter. Skär brödet i skivor, häll över svampgegget och avsluta med att riva över parmesan. In med mackorna i ugnen i 10 minuter eller tills dom har fått bra färg.

Stek pimienton i olivolja på hög värme i en stekpanna. Salta med flingsalt och lägg i en skål. Skölj salladen och skiva tomaterna.

ÄT!

Inga kommentarer: