måndag 23 januari 2017

En jävligt god grytpasta

Jamen hej hej på er! Förra inlägget i januari 2016, detta i januari 2017. Jag har medvind i seglen, det är nu det händer och va? Nej inte? Okej. Här kommer iallafall en svingod pasta på viltkött (funkar säkert likasamma med typ nåt grytkött på nöt också, har hittills provat älg, dovhjort och vildsvin och allt grån bog till innerfilé och det verkar bli gott jämt). Det här är ett totalt rip-off-recept från min kompis man Carl-Johan. Han serverade det med bandpasta och en sallad med machésallad, tomater och rödlök. Det var gott, men du gör som du vill. Jag gör som Carl-Johan.

Du behöver:

Pasta för 4 personer, t ex bandpasta

500g grytkött, gärna vilt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
4 dl vatten
1 dl rödvin (optional, ta vatten annars)
1 msk soja
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongstärning
2 msk balsamvinäger
2 tsk blandade torkade örter (typ timjan, oregano och persillade kanske? eller franska örter?)
Salt och peppar
Färsk timjan

Börja med att koka upp vattnet till pastan och salta ORDENTLIGT. När det kokar kan du bara dra ner värmen tills det är dags att koka pastan. (Time hack).

Skär köttet i 1 cm-bitar. Salta och peppra. Hacka löken och 1 vitlöksklyfta. Bryn köttet i olja på hög värme. Grejen är att det ska få färg och sätta fart på den där maillardreaktionen som gör att det smakar gött så inget jävla puttrande på trean nu. När köttet har färg kan du sänka värmen och hälla i lök och vitlök. Stek tills löken har blivit lite genomskinlig. Häll i tomatpuré, vatten, vin, balsamvinäger, fond och torkade örter. Låt koka cirka 45 minuter eller tills köttet är mört.

Koka pastan.

Pressa i den sista vitlöksklyftan och ha i hackad timjan. Salta och peppra efter smak.

Varsågod och ät.

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}