söndag 21 mars 2010

Matkoma garanteras

När jag är bakfull brukar mat man inte behöver tugga falla mig mest i smaken. Pizza i all ära, men en potatismosgegga med bacon och ärtor och kanske en snutt spenat är precis vad man behöver. Det bli liksom lite som lim i magen som gör att man blir helt lycklig i massor med timmar.

Du behöver:
En kastrull potatis, gärna de med rosarött skal
Mjölk
Massor med smör
Salt och peppar (doh)
Bacon
En näve ärtor eller två
Färsk bladspenat


Skala och koka potatisen i en kastrull of your choice. Klipp ner baconet i små bitar i en het stekpanna och knaperstek. Låt baconet rinna av på lite hushållspapper. Koka upp vatten i vattenkokaren, eller på spisen om du är som jag och inte har någon, och häll ärtor och hett vatten i en skål eller kastrull och låt dra till ärtorna har fått en knallgrön färg. Låt dom inte bli skrynkliga. Skrynkliga ärtor är inte alls gott faktiskt.

När potatisen är klar häller du av vattnet och slänger ner en STOR klick smör. Jag pratar matskedar här, ok? Mosa runt lite med en elvisp och vispa lite. Häll på mjölk i små skvättar tills du får en konsistens du tycker om. Salta och peppra och häll i resten av ingredienserna och gegga runt. Skopa upp en en djup tallrik och ät med sked. Sen kan du spendera resten av dagen i horisontellt läge på soffan utan att behöva bry dig om att laga nån mer mat. Bra va?

Inga kommentarer: