tisdag 17 november 2009

Varm kikärtssallad med viltchorizo

Det är helt becksvart ute och klockan är 15.38. Dagen släpar sig fram och du står och tvekar på om jag ska gå hem och vara huslig eller gå och träna. Men huslig är att träna, visst? Hacka saker, röra saker, skaka stekpannan och emellan varven hinner du med lite situps och benböj. Eller så nöjer du dig med matlagandet, det är upp till dig.

För 4 personer (Eller två hungriga och en matlåda) behöver du:

2 viltchorizos (vilken smakrik korv som helst med hög kötthalt funkar)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 stora nävar ruccola
2 burkar sköljda och avrunna kikärtor
1 stor näve goda tomater (jag tog små körsbärstomater)
1 rätt stor nypa havssalt och några varv med pepparkvarnen
Ett gäng små blomkålsbuketter
Juicen av en halv citron om du gillar det

Ganska mycket olivolja

Skär chorizon i ganska tunna skivor och häll i olja i stekpannan så det nästan täcker botten. Hacka vitlöksklyftorna fint och skär löken i fina skivor. Dela tomaterna lite när du ändå håller på.

Stek korven i oljan tills den får en knaprig yta på båda sidorna. Ta upp korven ur stekpannan och släng i vitlöken och löken. Stek tills den börjar mjukna eller vitlöken får lite färg. Häll i kikärtorna och blomkålen och stek några minuter eller tills blomkålen fått lite färg. Släng i ruccolan och tomaterna och chorizon. Salta och peppra och häll på mer olja och ev. citronjuice.

Det är klart när ruccolan är mjuk.

Det är gott att blanda ihop lite gräddfil med hackad basilika och en pressad vitlöksklyfta, men det behövs inte.

Inga kommentarer: