måndag 9 mars 2015

Bonusglass

Ahmen ooookejrå, om en äter en vegetarisk gryta med vitlök, ingefära, lök, sötpotatis, kikärter, blomkål, tomater och spenat = FREAKING JACKPOT I NYTTOLOTTERIET så kanske en kan få äta glass också. Här är en som är schuuuuukt lätt (som i enkel, lätt som i light är den då bannemig inte).

Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk (ca 400 gram) sötad kondenserad mjölk
1/2 tsk vaniljpulver (ni vet sånt där urskrap ur vaniljstång)

Saker att ha i glassen. Jag krossade 1 chokladkaka mörk choklad. Nästa gång ska jag prova yoghurt och hallon men kanske också en variant med krossad rostad saltad majs och kolasås. Fantasin sätter alla gränsen osv.


Häll allt i en skål. Vispa till mjuka toppar. Blanda i det du vill ha i. Häll i en glassform/skål och frys minst 5 timmar.

Det räcker garanterat till 5-6 personer för den är så jähähävla mastig.

1 kommentar:

SARA sa...

Jag gör denna glass utan vanilj fast med skal och saft av två citroner! Så mycket njut på den tycker jag! Syrligt, krämigt, fett. Love it!