tisdag 12 juni 2012

Fusk, inte fusk? Whatever works säger jag.

Jag har två olika köttfärssåser som jag lagar. Eller en vill jag nog helst kalla för bolognese och då är jag jätteduktig och står i timmar framför spisen och rör i grytorna och petar i färska örter och klunkar i vin och en massa annat bös. Den andra är en köttfärssås så Swedish style så man dricker ett glas mellanmjölk till av bara farten. Den tar kortare tid än vad det tar att koka pastan och är min räddning minst en gång i veckan när jag kommer hem URHUNGRIG från jobbet och helst bara vill lägga mig på köksmattan och grina. Den är inte light. Den är inte för finsmakare. Men den är god som fan.

Du behöver:
400 gram ekologisk blandfärs
1 gul lök
3 morötter
2 dl ketchup (här smakar ni er fram, mkaj?)
2-3 dl grädde
Salt, svartpeppar och santa marias chilikvarn
Pasta, förslagsvis nån form av koka 11-minuterspenne
Parmesan

Sätt på pastavattnet och salta rikligt. Hacka löken och riv morötterna grovt. Stek färsen i olja i en het panna och släng i lök och morötter. När löken är mjuk/genomskinlig häller du i mycket ketchup och sen häller du i lite till och så tar du kanske 2 dl av grädden också. Sen är det smaka av-metoden som gäller. Salta, peppra och kör ganska många varv med chilikvarnen. Mer grädde? Mer ketchup? Så kan du hålla på tills pastan är klar.

Häll sås i pastakastrullen och veva runt så all pasta täcks av ett köttäcke. Servera med nyriven parmesanost och ett gäng grönsaker.